asnaf 724

روستای ایدلیک
روستای ایدلیک یا ایده لیک در 34 کیلومتری شهر کلات نادر از توابع استان خراسان رضوی واقع شده است که دو راهی آن در 27 کیلومتری جاده کلات نادر به درگز جدا می‌شود و پس از گذشتن از دو روستای قاباخ و سلطان آباد به آخرین روستا در این مسیر یعنی ایدلیک میرسد. ارتفاع روستا… ادامه خواندن روستای ایدلیک

روستای ایدلیک یا ایده لیک در 34 کیلومتری شهر کلات نادر از توابع استان خراسان رضوی واقع شده است که دو راهی آن در 27 کیلومتری جاده کلات نادر به درگز جدا می‌شود و پس از گذشتن از دو روستای قاباخ و سلطان آباد به آخرین روستا در این مسیر یعنی ایدلیک میرسد. ارتفاع روستا از سطح دریا ۱۰۵۰ متر و فاصله آن تا کلات ۳۳ کیلومتر می باشد.

ایدلیک اولین روستا در مسیر رودخانه ایدلیک می‌باشد که به این دلیل دارای آبی تازه و زلال می‌باشد و این رودخانه منبع تامین آب کشاورزی و خصوصا شالیکاری آن است.

شغل اصلی مردم این روستا کشاورزی و دامداری است. محصول اصلی این روستا برنج و پرورش ماهی است. از جمله نکات جالب توجه در این روستا شالیزارهای زیبای آن است که یکی از مرغوبترین انواع برنج دنیا در آن کشت می شود.

 

آب و هوای ایدلیک جزء آب و هوای معتدل کوهستانی محسوب می‌شود. منازل این روستا در دره‌ای که رودخانه از آن میگذرد در وسط و دو دامنه کوه در دو طرف رودخانه تشکیل شده است و لذا روستا به سه قسمت ” سالیک محله، میان محله و …..” تقسیم شده است. زبان اکثر مردم این روستا ترکی است.

رودخانه ایدلیک از کوههای هزارمسجد سرچشمه میگیرد و پس از عبور از جنگل سیستان وارد ایدلیک شده و سپس از روستاهای سلطان آباد، قاباخ و ارچنگان میگذرد و وارد خاک کشور ترکمنستان می‌شود.

دره ایدلیک در جنوب روستا واقع شده است. پیمایش دره ایدلیک نیازمند مهارتهای فنی دره نوردی و تجهیزات لازم است.

با رفتن به این روستا هم از طبیعت بکر جنگلی و هم از دره ایدلیک و رودخانه آن لذت خواهید برد و هم با یک پیاده روی مختصر، به چشمه های آب گرم با منشا آهک یا گچ بر می خورید. روستای ایدلیک درقدیم به نام ایده لیک بوده که مفهوم آن از آب فراوان بوده که به مرور زمان به ایدلیک تغیر نام یافت که به دلیل رویش فراوان درختان ایده بوده است.

در این منطقه هنوز مردم آداب و رسوم کهن خود پایبند هستد. در مراسم ازدواج اکثر خانواده های این روستا از لباس های محلی خود استفاده می کنند. در مراسم عروسی، عروس و داماد سوار بر اسب در میدان اصلی روستا حاضر میشوند و داماد طبق رسوم و آیین پیشینیان خود، سیب و انار را از روی سر عروس به سمت مردم می اندازد و و اکثرا جوان ها اقدام به گرفتن آن میوه میکنند. این کار برای آن ها نماد بخت گشایی است.

در مراسم عروسی برنامه هایی مانند کشتی و استحمام عروس و داماد توسط نزدیکان صورت میگیرد. علاوه بر بهار و تابستان، در مهر و آبان بعد از کشت شالیزارها برای شرکت در مراسم زیبای ازدواج به این روستا بروید.

دسترسی

دو راهی آن در ۲۷ کیلومتری جاده کلات نادر به درگز جدا می‌شود و پس از گذشتن از دو روستای قاباخ و سلطان آباد به آخرین روستا در این مسیر یعنی ایدلیک میرسد.

 

 

 

بیشتر بدانیم

کارت ویزیت دیجیتال
ثبت نام کارت ویزیتآینده با این کارت کوچک بزرگ استکارت ویزیت دیجیتالکارت ویزیت دیجیتال چیست؟یک لینک زیبا در بیو برای اینستاگرام، تیک تاک، توییتر، واتساپ، تلگرام و سایر شبکه های اجتماعی شما است. نام خود را در چند ثانیه مطرح کنیدثبت نام کارت ویزیت : Shareبرای مشاهده مزیت ها و امکانات کارت ویزیت دیجیتال ویدئو… ادامه خواندن کارت ویزیت دیجیتال
بهترین شهربازی های مشهد
در این مقاله با مجله گردشگری اصناف 724 همراه باشید تا لیست کاملی از بهترین شهربازی های مشهد و همچنین مراکز بازی کودکان در مشهد را به شما معرفی کنیم تا اگر قصد تفریح و انجام سرگرمی‌های مهیج را داشتید، قبل از رفتن با این شهربازی‌ها بیشتر آشنا شوید. ۱- شهربازی پارک ملت مشهد یکی… ادامه خواندن بهترین شهربازی های مشهد
بهترین مدیر فروش ایران – بازاریابی
این مقاله بخشی از کتاب بازاریابی است کتابخانه موفقیت برایان تریسی که دردر بخش مقالات بهترین مدیر فروش ایران در سایت اصناف 724 میخوانید مشتری در مرکز بازاریابی بازاریابی موفق، مشتری را در مرکز همه برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌گیری‌ها قرار می‌دهد. همه افراد شرکت همواره بر مشتری تمرکز دارند. شرکت در ارائه خدمات به مشتری وسواس… ادامه خواندن بهترین مدیر فروش ایران – بازاریابی
درباره مشهد
شهر مشهد که از وجود حرم امام رضا (ع) بهره می برد به عنوان پایتخت مذهبی ایران شناخته می شود و به همین دلیل است که سالانه نظر  گردشگران خارجی و داخلی زیادی را به خود جلب می کند، به همین خاطر این عامل باعث شده تا علاوه بر جنبه مذهبی و زیارتی در جنبه… ادامه خواندن درباره مشهد
چابهار
تاریخچه چابهار برای مرور تاریخچه شهر چابهار باید به دوره قاجار و سال 1270 هجری قمری (1232 خورشیدی) بازگردیم. در این زمان ابراهیم خان بهزادی بمی برای حکومت بمپور انتخاب شده و توانسته بود در دوره ابتدای حکومتش بخش هایی از بلوچستان را به خاک ایران ضمیمه کند. ابراهیم خان بمی در ادامه موفقیت هایش… ادامه خواندن چابهار